Kapcsolat

Braun Brigitta

Bach-virágterápia tanácsadó

 

Érdeklődés, időpont foglalás:
info@braunbrigitta.hu

segitlek@gmail.com

 

Megosztás

Terápia menete

Terápia jelentése: 

A terápia a gyógykezeléssel, illetve a betegségek kezelésével foglalkozó tudományág. 

A terápia, a gyógyítás során alkalmazott kezelési eljárások összessége.

 

Miben rejlik gyógyítása a Bach-virágterápiának?

A Bach-virágterápia lelki gyógymód. Érzelmeket figyel, diszharmonikus lelkiállapotokat. Mint félelem, bizonytalanság, érdektelenség, magányosság, túlérzékenység, kétségbeesés, másokért való túlzott aggódás. Rendszere szerint a diszharmonikus lelkiállapotokat harmonizálja a virágokból készült tiszta, természetes eszenciákkal.

Célja az, hogy a változni, gyógyulni kívánó személyt valós természete felé terelje, hogy megtalálja, megismerje ki is ő valójában, és így, harmonikus állapotában, természetének megfelelően megélhesse saját, eredeti, örömteli életét. Így lesz elégedett és boldog.

 

Hogyan zajlik, mi a menet?

Első lépésben felvesszük a kapcsolatot és megbeszéljük a személyes találkozót, a terápiás helyszínen. 

A személyes terápiás beszélgetés időtartama 60 perc, melyben feltárjuk a diszharmóniákat, azokat az érzéseket, amik nyugtalanítják a személyt és gátolják mindennapos életében.

Az alkalom végén elkészül a személyre szabott összeállítás Bach-virágcseppekből, kis üvegcsében, aminek használata átbeszélésre kerül.

A használat alatt - különösen az első napokban - írásos visszajelzés szükséges, hogy a folyamatokat követni, irányítani, vezetni lehessen.

Tapasztalatom szerint általános esetben havi egy alkalom személyes terápiás találkozó megfelelő a terápia menetében.

....................

HANGSÚLYOZVA EMELEM KI, a terápia folyamata alatti kommunikációt, KAPCSOLATOT. Különösen az új témakörök indulásánál. A terápia vezetőjének tudnia kell minden "megmozdulásról", - mind a személlyel (saját magával) kapcsolatban mind a környezetével kapcsolatosan -, hogy úgy lehessen terelgetni, irányítani a folyamatokat. 

Fontos megérteni és elfogadni, minél bonyolultabb, mélyebb gyökerű egy diszharmónia, - várhatóan - annál nagyobb kitartás szükségeltetik a változáshoz. Minél mélyebben van a probléma, betegség gyökere, annál nagyobb a változás. 

A VIRÁGESZENCIÁK MINDEN ESETBEN az adott személy, személyes GYÓGYULÁSA felé mozdítanak!

Ezt nagyon fontos megérteni. 

 

...................

 

TÁVTERÁPIA

Ha valakinek nincs lehetősége a személyes terápiára, (mert pl. nem Budapesten él,) lehetőség van távterápiára, melyben a személyes eszenciát postai úton juttatjuk el.

 

Telefonon nincs lehetőség a tapasztalatok, visszajelzések megbeszélésére; e-mailen, chatan, irásos formában viszont kifejezetten támogató bármilyen észrevétel, érzés, tapasztalat leírása, előrelendíti a gyógyulási folyamatokat. A visszajelzések folyamatosan kísérve vannak és megválaszolásra kerülnek.