Kapcsolat

Braun Brigitta

Bach-virágterápia tanácsadó

 

Érdeklődés, időpont foglalás:
info@braunbrigitta.hu

segitlek@gmail.com

 

Megosztás

Kisezerjófű - a szolgálat virága/Centaury

Amilyen szerény és kedves a megjelenése, annál nagyobb erőt hordoz. A Vagyok aki vagyok - tisztaságát, az életerő dinamikáját. 


Diszharmonikus állapotban ezek a viselkedési szokások jellemzik a személyt: 

  • Gyenge akaratú, túlzottan reagál mások kívánságaira
  • Feladja saját igényeit
  • Túl jóindulatú vagy bátortalan, túlzottan próbál másokat segíteni 
  • Nem tud nemet mondani, mások kihasználják
  • Önállótlan, nem áll ki magáért
  • Túlzottan mások hatása alá kerül

Elfojtja saját szükségleteit, önmagát teljesen feladja, gyakran áldozatul esik. Csak mások igényeit tartja szem előtt, elveszti önmagát, értékeit, teljesen háttérbe szorítja élete céljait. Egyre nehezebben ismeri fel saját lelki fájdalmait, igényeit és ezáltal egyre inkább vonzódik mások szükségletei és fájdalmai felé. Azonnal megérzi mit várnak el tőle és legyen az kérés vagy parancs, nehezen állja meg, hogy ne teljesítse. Ha valaki folyton csak megfelel a külvilágnak, elveszíti energiájának nagy részét, mert nem a saját felsőbb Énjének, hanem külső hatásoknak engedelmeskedik. Önmaga megvalósítása, kreativitása háttérbe szorul, elégedetlenné válik, frusztráció érzése hatalmasodik el rajta. Bátortalan saját igényeinek és jogainak megfogalmazásában, nehezen érvényesíti azokat, legbelül szomorúnak érzi magát a be nem teljesedett lehetőségek és a kielégítetlen lelki szükségletek miatt. Nem áll ki véleményéért, inkább mások utasításaira hagyatkozik, hagyja, hogy rászedjék vagy gyámkodjanak felette.

A Kisezerjófű mentalitásnál erős a kiszolgálás igénye, és erősen jellemző viselkedési diszharmóniában, hogy a személyt a bűnösség és az önvád érzése hajtja. Nem ismeri fel sem lelki, sem testi teljesítőképességének határait és ezeken felül akar teljesíteni. Nem tud másoknak nemet mondani, élete hajszolttá válik, és ez minden szinten kimerüléshez, teljes kifáradáshoz vezet. Mivel mások igényei előbbre valók neki, mint saját szükségletei, ezzel szépen lassan aláássa egészségét. Bármely betegségnél, ahol megjelenik a megalázkodás, valamint függőségi problémák (párkapcsolati, alkohol-, drogfüggőség stb.) segít a Kisezerjófű eszencia. Túl sokat vállal, másokat; erején felül, túlzottan kiszolgál, őt magát gyakran semmibe veszik, elhanyagolnak, átlépnek rajta. 

Harmonikus állapotban a személy bölcsen segít másoknak, tudja mikor adjon és mikor mondjon nemet. Teljes értékű tagja egy közösségnek, miközben saját személyiségét sem adja fel. Érvényesíti véleményét, követi felsőbb Énje parancsát. Örömmel segít, de lelkiismeret-furdalás nélkül mond nemet. 

EGYENESEN ÁLLOK

VAGYOK AKI VAGYOK

AZT AKAROM, AMIT AKAROK

 

(Forrás: Szabó-Dr.Várhelyi Bach-virágterápia a mindennapokban)

 

Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!